Sery
wiórkowane
Sery wiórkowane
Sery wiórkowane to popularny produkt szczególnie przydatny w przygotowaniu pizzy, zapiekanek i innych dań, w których ten składnik gra pierwsze skrzypce. Ułatwione przygotowanie posiłków to ogromna zaleta serów wiórkowanych, która pozwala na uzyskanie dań o doskonałym smaku. Poniżej garść informacji o serach wiórkowanych dostępnych w ofercie Ardamex.
Sery wiórkowane – nieocenione nie tylko w biznesie gastronomicznym
Praktyczny ser w wiórkach to rozwiązanie znajdujące zastosowanie w wielu branżach związanych z jedzeniem. Ogromną zaletą serów wiórkowanych jest możliwość przyspieszenia pracy w piekarni czy w punkcie gastronomicznym. Dzięki temu przygotowanie posiłków zajmie mniej czasu przy zachowanych właściwościach smakowych. Klient końcowy może z kolei otrzymać swoje ulubuone danie w korzystnej cenie.
Sery wiórkowane są chętnie wykorzystywane w garmażerii jako dodatek do kanapek na ciepło oraz sałatek, a także składnik dań mięsnych, w których ser tworzy smaczne spoiwo. W piekarnictwie to podstawowy element niektórych bułek, zapiekanek, pizzy oraz znanych i lubianych pizzerek. Natomiast w gastronomii ser wiórkowany znajduje zastosowanie jako dodatek do dań typu fast food, burgerów, zapiekanek makaronowych i wielu innych smacznych potraw z serem na ciepło w roli głównej.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|---|
Ser Gouda | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser typu holenderskiegoi | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Mozzarella | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 35 dni |
Ser Margerita | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Margerita
SKŁAD:
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii, barwnik: karoten, antyzbrylacz: skrobia
Ser Margerita
Sery w wiórkach
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii, barwnik: karoten, antyzbrylacz: skrobia
Wiórki sera Margerita – doskonałe do zapiekania
Wiórki sera Margerita to połączenie dwóch składników: sera podpuszczkowego, dojrzewającego i sera mozzarella, niedojrzewającego. Taka mieszanka idealnie sprawdzi się na pizzy lub jako dodatek do zapiekanek czy dań mięsnych. Wiórki o średnicy 3 mm nie wymagają dodatkowej obróbki – krojenia ani tarcia.
Wiórki sera Margerita to produkt, który po zapieczeniu tworzy na powierzchni dania aromatyczną, smakowitą, lekko ciągnącą się warstwę.
Ten rodzaj sera doskonale smakuje na pizzy, można dodawać go także do burgerów, zapiekanek, makaronów. Jest typowym składnikiem kuchni włoskiej, ale sposób jego wykorzystania zależy wyłącznie od inwencji kucharza.
Ser Margerita w formie wiórków pozwala oszczędzić czas podczas przygotowywania potraw w kuchni. Nie wymaga krojenia ani tarcia na tarce – wystarczy rozsypać go na powierzchni potrawy. Wiórki sera Margerita doskonale sprawdzają się jako produkt dla gastronomii również ze względu na duże, wydajne opakowanie.
Ser Żółty
SKŁAD:
mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator – chlorek wapnia, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Ser Żółty
Sery w wiórkach
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator – chlorek wapnia, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Ser typu holenderskiego w wiórkach – sposób na wzbogacenie smaku potrawy
Ser Żółty ma delikatny smak i kremową konsystencję, dzięki czemu trafi w gust większości konsumentów. Wiórki o średnicy ok. 3 mm doskonale nadają się do zapiekania w piekarniku, piecu do pizzy lub na grillu. Wiórki sera typu holenderskiego są dostępne w dużych, wydajnych opakowaniach.
Ser Żółty to popularny rodzaj sera podpuszczkowego, dojrzewającego. Jest tłusty i kremowy, a to sprawia, że po zapieczeniu tworzy na powierzchni potrawy smaczną, lekko chrupiącą powłokę o apetycznym wyglądzie.
Wiórki sera typu holenderskiego są łatwe w użyciu. Nie wymagają rozdrabniania, są gotowe do spożycia już po kilku minutach obróbki cieplnej.
Ser typu holenderskiego w wiórkach najlepiej smakuje w daniach podawanych na ciepło. Kucharze często posypują nim pizzę, zapiekanki z makaronu czy ryżu, potrawy z mięsa. Ze względu na krótki czas przygotowywania doskonale sprawdzi się w daniach typu fast food: burgerach czy zapiekankach.
Ser Mozzarella
SKŁAD:
mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, antyzbrylacz: skrobia
Ser Mozzarella
Sery w wiórkach
SKŁAD
mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, antyzbrylacz: skrobia
Ser w wiórkach typu mozarella – dodatek o wielu zastosowaniach
Mozarella jest jednym z najbardziej znanych serów. Ten pochodzący z Włoch przysmak wyróżnia się doskonałą topliwością oraz delikatnym, lekko słonym smakiem. Wiórki sera mozarella od Ardamex można wykorzystać do pizzy, makaronów i wielu innych dań.
Mozarella to ser podpuszczkowy, niedojrzewający. Po podgrzaniu tworzy ciągnącą się warstwę. Ta właściwość sprawia, że podnosi walory smakowe wszelkich zapiekanych potraw.
Serowe wiórki doskonale sprawdzą się w każdej piekarni, pizzerii czy lokalu gastronomicznym innego typu. Chętnie korzystają z niego także osoby prowadzące punkty serwujące burgery oraz inne dania typu fast food.
Oferowana przez nas mozarella w wiórkach to produkt wzorowany na włoskim oryginale. Podobnie jak on, nasza mozarella jest miękka, mleczna, z kwaskowatą nutą. Forma startego sera pakowanego w folię ułatwia jego wykorzystanie w kuchni. Wystarczy sięgnąć po paczkę, aby móc pokryć danie serową warstwą.
Ser Gouda
SKŁAD:
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Ser Gouda
Sery w wiórkach
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Gouda: kremowy, delikatny ser typu holenderskiego
Wiórki sera gouda to dodatek, który wzbogaci smak wielu potraw: pizzy, burgerów, zapiekanek. Doskonale smakuje po zapieczeniu, ale można go spożywać także na surowo. Ser gouda w postaci wiórków to praktyczne rozwiązanie – nie trzeba go kroić ani trzeć na tarce, co pozwala oszczędzić czas potrzebny w kuchni.
Gouda jest serem podpuszczkowym typu holenderskiego. Dojrzewa ok. 6 miesięcy, dzięki czemu osiąga pełny, lekko słodkawy smak. Jest tłusty i kremowy, doskonale nadaje się do zapiekania.
Po obróbce cieplnej wiórki sera gouda tworzą chrupiącą, lekko ciągnącą się warstwę.
Wiórki sera gouda można łatwo wykorzystać w kuchni. Wystarczy rozrzucić je równomiernie na przygotowywanej potrawie. Ser gouda w formie wiórków o średnicy ok. 3 mm będzie dobrym dodatkiem do sałatek, hamburgerów, dań mięsnych, pizzy i zapiekanek. Jest wydajny i pozwala urozmaicić smak potraw niewielkim kosztem.
Sery wiórkowane dostępne w ofercie przedsiębiorstwa Ardamex charakteryzują się drobną średnicą 3 milimetrów, która pozwala wykorzystać produkt na różne sposoby. W portfolio firmy można wybierać spośród wielu dostępnych wariantów – dostępne są wiórki serów Mozzarella, Gouda, dojrzewający typu holenderskiego czy też Margerita. Ser sprzedawany jest w praktycznych opakowaniach 3-kilogramowych. Data ważności sera holenderskiego, Gouda i Margerita to aż 45 dni, w przypadku Sera Mozzarella termin przydatności do spożycia wynosi 35 dni.
Wypróbuj wiórkowane sery Ardamex i zaprezentuj swoim klientom doskonały smak w korzystnej cenie!