O NAS

Misja i cele
Naszą misją jest nieustanny rozwój naszego przedsiębiorstwa.

Osiągamy to w głównej mierze dzięki postawionym sobie celą :

– Wysoka jakość produktów

– Wysoki poziom zadowolenia wśród pracowników i odbiorców

– Wprowadzanie innowacji produktowych 

– Silna pozycja finansowa 

Bezpieczeństwo żywności

Gwarantujemy Państwu całkowite bezpieczeństwo produkcji oraz dystrybucji żywności. Od samego początku łańcucha – wyboru surowca, dostawcy- poprzez dbałość oraz kontrole jakości w procesach produkcyjnych, kończąc na dystrybucji. Wybieramy tylko zaufanych dostawców, którzy są w stanie zagwarantować stałą i powtarzalną jakość.

Sprawą dla nas priorytetową jest kontrola jakości oraz doskonalenie wszystkich procesów. Stosujemy się do GHP i GMP, posiadamy również wdrożony system HACCP, dbamy by wszyscy pracownicy stosowali się do procedur zakładowych. Systematycznie szkolimy personel z zakresu bezpieczeństwa żywności i jej transportu. Prowadzimy również program badań laboratoryjnych naszych produktów , by być w 100% pewni jakości produktów które dostarczamy do naszych klientów. Na bieżąco śledzimy rozporządzenia UE dotyczące produkcji żywności.

Nasze produkty transportujemy tylko i wyłącznie w temperaturze kontrolowanej fresh 2-8 C. Dostawy na terenie województwa Śląskiego i Małopolskiego realizujemy własnym taborem samochodów dostawczych, natomiast pozostałe województwa zaopatrujemy za pośrednictwem zewnętrznej firmy spedycji chłodniczej.

Nowoczesny zakład produkcyjny

Rosnąca ilość klientów spowodowała iż podjęliśmy w 2017 roku decyzję o budowie nowoczesnego zakładu produkcyjnego w Będzinie który został ukończony w 2020 roku. Obecnie dysponujemy automatycznymi liniami produkcyjnymi do wiórkowania i kostkowania sera , linię do konfekcjonowania sera w plastry , oraz topialnią serów. 

W planach na rok 2021 mamy uruchomienie wędzarni tradycyjnej o wydajności 100 ton miesięcznie oraz wprowadzenie produktów na rynek detaliczny: plastrów serowych 150g w opakowaniach zamknij/otwórz , wiórek mozzarelli 200g, rolady wędzonej 900g , nitek serowych białych i wędzonych 200g, paluchów serowych, sera wędzonego w blokach oraz sera vegańskiego. 

Firma rodzinna

Działamy nieprzerwanie od 2005 roku, chociaż korzenie naszej firmy sięgają roku 1992, kiedy to obecny właściciel otworzył pierwszą firmę handlową. Od tamtej pory wiele się zmieniło, natomiast wartości pozostały wciąż te same. W dalszym ciągu gwarantujemy Państwu stabilność oraz pewność długoletniej współpracy.

Status firmy rodzinnej to przede wszystkim uczciwość i sumienność. Każdy produkt podpisujemy własnym nazwiskiem dlatego też dokładamy wszelkich starań, by byli Państwo zadowoleni. Dziękujemy za wspólne tworzenie naszej firmy.

Firmowe kalendarium

Historia naszej firmy rozpoczyna się we wczesnych latach 90, kiedy to nasz obecny Prezes – mój ojciec –  rozpoczynał handel Bielską margaryną na giełdzie hurtowej w Katowicach. W 1994 roku wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku uruchomiony został pierwszy zakład produkcyjny, zajmujący się porcjowaniem oraz krojeniem serów twardych. Od tej pory klienci ze śląska i okolic mieli możliwość kupować ser w małym, bardzo innowacyjnym na ówczesne czasy opakowaniu, znakowanym kolorową etykietą. Liczne pomysły Prezesa, który odtąd pełni już tylko rolę technologa, skutkowały wprowadzeniem w kolejnych latach linii do produkcji serów topionych oraz serów wędzonych.

Szybki rozwój handlu hurtowego oraz współpraca z pierwszymi zagranicznymi sieciami handlowymi zaowocowała w 2000 roku budową nowoczesnego obiektu produkcyjnego. W szczytowym okresie produkcja wynosiła 20 ton dziennie oferując ponad 30 pozycji z kategorii serów konfekcjonowanych. Niestety z przyczyn koniunkturalnych firma zakończyła działalność w 2005 roku upadłością likwidacyjną. Obecnie działalność na mniejszą skalę skupia się w obrębie kilku profesjonalnych produktów stworzonych do dalszego przetwórstwa.