Ser Gouda

Sery granulowane

SKŁAD

mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia

Granulowany ser Gouda – ekonomiczny produkt dla barów i restauracji

Gouda to typ pełnotłustego sera pochodzącego z Holandii. Należy do gatunków podpuszczkowych, dojrzewających. Ma intensywnie żółty kolor. Wyróżnia się orzechowym i lekko pikantnym smakiem. Granulowana gouda to propozycja skierowana do osób działających w branży gastronomicznej. Ser można wykorzystać jako dodatek do dań na ciepło oraz świeżych, warzywnych sałatek, tortilli lub innych przekąsek.

Pocięty na równie kostki ser ułatwia przygotowanie pizzy, lasagne, naleśników oraz zapiekanych makaronów. Można równomiernie rozprowadzić go na całej potrawie, ekonomicznie wykorzystując tym samym cały produkt.

Granulat goudy to niezastąpiony dodatek do każdej piekarni, która ma w swojej ofercie pizzerinki lub inne wytrawne wypieki. Przygotowany do użycia ser to także duże ułatwienie dla każdej restauracji i baru serwującego dnia włoskie. Dzięki niemu można łatwo wykończyć potrawy i nadać im przyjemny, serowy posmak.