Analog w wiórkach

Produkty seropodobne

SKŁAD

woda, tłuszcz palmowo-serwatkowy, skrobia, błonnik owsiany, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sole emulgujące (E331, E452, E340), substancja konserwująca (E202, E211),

Wiórki Analog typ Gouda – ekonomiczny zamiennik tradycyjnego sera

Ser analogowy typu Gouda w wiórkach to produkt wytwarzany na bazie tłuszczu palmowego. Charakteryzuje go nieco kremowy, lekko słodkawy smak i intensywnie żółte zabarwienie.  Wiórki o średnicy 3 mm konfekcjonowane są w opakowaniach po 3 kg.

Wiórki Analog typ Gouda to ciekawa propozycja dla osób poszukujących tańszej alternatywy dla produktów w typie holenderskim na bazie tłuszczu mlecznego. Powszechnie wykorzystywany jest w restauracjach, hotelach oraz cateringu – zwłaszcza do przygotowywania dań typu fast-food.

Branża HoReCa docenia nie tylko jego atrakcyjną cenę, lecz także wyjątkowe walory smakowe, które niczym nie ustępują tradycyjnym serom.

Kremowe wiórki z wyczuwalną orzechową nutą to podstawowy składnik popularnych dań, takich jak pizza, lasagne czy zapiekanki. Równomiernie się topi, tworząc pyszną, chrupiącą skorupkę. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do burgerów, sałatek oraz makaronów.