Farsz kapuściany

Farsze warzywne

SKŁAD

kapusta kwaszona, cebula (12%), pieczarka (10%), olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, marchew, pietruszka, pieprz, konserwant: sorbinian potasu

Farsz z kapusty – wyrazisty smak i idealna konsystencja

Farsz z kapusty i pieczarek to pyszny dodatek, który może być wykorzystywany zarówno jako składnik bazowy wielu dań, jak i delikatny akcent poprawiający atrakcyjność potrawy. Produkt oparty jest na bazie kapusty kiszonej, pieczarek oraz cebuli i jest idealnym uzupełnieniem wielu dań kuchni polskiej i nie tylko.

Farsz z kapusty z naszej oferty cechuje się wyrazistym kwaskowo-słonym smakiem, który idealnie pasuje do przekąsek, takich jak paszteciki, rogale czy  kapuśniaczki.

Możesz również wykorzystać go jako nadzienie do pierogów czy składnik innych dań, np. łazanek.

Kapusta wykorzystywana do naszego farszu jest drobno mielona, pieczarki szatkowane w cienkie wiórki, a cebula w drobną kostkę. Całość wzbogaca aromatyczna mieszanka przypraw, dzięki której farsz z kapusty smakuje tak wyjątkowo. Wybierając nasz gotowy farsz z kapusty, oszczędzasz czas na szatkowaniu, mieleniu i smażeniu, a nadzienie Twoich dań ma zawsze idealny smak, zapach i konsystencję.