Ser Margerita

Sery granulowane

SKŁAD

mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii, barwnik: karoten, antyzbrylacz: skrobia

Granulowany Ser Margerita, czyli doskonały dodatek do pizzy, zapiekanek, sosów i burgerów

Ser Margerita w formie granulek to mieszanka dwóch różnych rodzajów sera – doskonała do codziennego zastosowania w restauracjach, barach, piekarniach czy garmażerii. Forma gotowych granulek znacznie przyspiesza pracę. Niewielkie kawałki o wymiarach 5 mm x 5 mm x 5 mm można równomiernie i bardzo szybko rozprowadzić, np. na pizzy. Dobrze się topią i wzbogacają smak każdego dania. Ser w granulkach Margerita to ponadto rozsądna cenowo propozycja.

Granulowany ser Margerita jest połączeniem dwóch serów żółtych (w proporcji pół na pół), które razem tworzą smaczny produkt. Mieszanka obejmuje dojrzewający, podpuszczkowy ser oraz niedojrzewający ser mozzarella.

Delikatny i uniwersalny smak granulek świetnie łączy się z innymi składnikami dania. Ser szybko się topi, dlatego dobrze nadaje się do pizzy, pizzerinek, bułek, zapiekanek, burgerów, makaronów oraz sosów. W zależności od potrzeb tworzy na górze delikatną skorupkę lub przyjemnie się ciągnie.