Wiórki sera Margerita – doskonałe do zapiekania
Wiórki sera Margerita to połączenie dwóch składników: sera podpuszczkowego, dojrzewającego i sera mozzarella, niedojrzewającego. Taka mieszanka idealnie sprawdzi się na pizzy lub jako dodatek do zapiekanek czy dań mięsnych. Wiórki o średnicy 3 mm nie wymagają dodatkowej obróbki – krojenia ani tarcia.
Wiórki sera Margerita to produkt, który po zapieczeniu tworzy na powierzchni dania aromatyczną, smakowitą, lekko ciągnącą się warstwę.
Ten rodzaj sera doskonale smakuje na pizzy, można dodawać go także do burgerów, zapiekanek, makaronów. Jest typowym składnikiem kuchni włoskiej, ale sposób jego wykorzystania zależy wyłącznie od inwencji kucharza.
Ser Margerita w formie wiórków pozwala oszczędzić czas podczas przygotowywania potraw w kuchni. Nie wymaga krojenia ani tarcia na tarce – wystarczy rozsypać go na powierzchni potrawy. Wiórki sera Margerita doskonale sprawdzają się jako produkt dla gastronomii również ze względu na duże, wydajne opakowanie.