Uniwersalny ser mozzarella w formie granulatu
Ser mozzarella w formie granulatu to duże ułatwienie w przygotowaniu dań dla wszelkich punktów gastronomicznych. Równe kostki pozwalają na pokrycie potrawy jednorodną, serową warstwą. Proponowany przez nas granulat po zapieczeniu przyjemnie się ciągnie i daje apetyczną chrupkość. Można wykorzystać do go pizzy, zapiekanek lub jako dodatek do dań na zimno.
Oferowana przez nas mozzarella jest równie smaczna, jak jej włoski oryginał. Ma łagodny, słono-kwaskowaty smak. Przez to dobrze komponuje się z wieloma daniami. Wprowadza do nich mleczną nutę.
Ma przyjemną, sprężystą teksturę, a poddana działaniu wysokiej temperatury zmienia się w jednolitą, serową masę. Ta właściwość sprawia, że można wykorzystać ją jako produkt łączący składniki w potrawach mięsnych i warzywnych.
Mozzarella w granulacie to niezastąpiony dodatek w każdej pizzerii, burgerowni, czy punkcie gastronomicznym serwującym dania na wynos. Z naszego produktu chętnie korzystają też osoby zajmujące się przygotowaniem cateringów. Granulowana mozzarella skraca czas przygotowania dań, ponieważ jest gotowa do użycia. Po otwarciu paczki zachowuje swoją świeżość przez kilkanaście dni.