Ser w wiórkach typu mozarella – dodatek o wielu zastosowaniach
Mozarella jest jednym z najbardziej znanych serów. Ten pochodzący z Włoch przysmak wyróżnia się doskonałą topliwością oraz delikatnym, lekko słonym smakiem. Wiórki sera mozarella od Ardamex można wykorzystać do pizzy, makaronów i wielu innych dań.
Mozarella to ser podpuszczkowy, niedojrzewający. Po podgrzaniu tworzy ciągnącą się warstwę. Ta właściwość sprawia, że podnosi walory smakowe wszelkich zapiekanych potraw.
Serowe wiórki doskonale sprawdzą się w każdej piekarni, pizzerii czy lokalu gastronomicznym innego typu. Chętnie korzystają z niego także osoby prowadzące punkty serwujące burgery oraz inne dania typu fast food.
Oferowana przez nas mozarella w wiórkach to produkt wzorowany na włoskim oryginale. Podobnie jak on, nasza mozarella jest miękka, mleczna, z kwaskowatą nutą. Forma startego sera pakowanego w folię ułatwia jego wykorzystanie w kuchni. Wystarczy sięgnąć po paczkę, aby móc pokryć danie serową warstwą.