Ser typu holenderskiego w wiórkach – sposób na wzbogacenie smaku potrawy
Ser Żółty ma delikatny smak i kremową konsystencję, dzięki czemu trafi w gust większości konsumentów. Wiórki o średnicy ok. 3 mm doskonale nadają się do zapiekania w piekarniku, piecu do pizzy lub na grillu. Wiórki sera typu holenderskiego są dostępne w dużych, wydajnych opakowaniach.
Ser Żółty to popularny rodzaj sera podpuszczkowego, dojrzewającego. Jest tłusty i kremowy, a to sprawia, że po zapieczeniu tworzy na powierzchni potrawy smaczną, lekko chrupiącą powłokę o apetycznym wyglądzie.
Wiórki sera typu holenderskiego są łatwe w użyciu. Nie wymagają rozdrabniania, są gotowe do spożycia już po kilku minutach obróbki cieplnej.
Ser typu holenderskiego w wiórkach najlepiej smakuje w daniach podawanych na ciepło. Kucharze często posypują nim pizzę, zapiekanki z makaronu czy ryżu, potrawy z mięsa. Ze względu na krótki czas przygotowywania doskonale sprawdzi się w daniach typu fast food: burgerach czy zapiekankach.