Sos węgierski

Sosy pomidorowe

SKŁAD

Woda, warzywa krojone 41%(papryka, pieczarka, cebula), koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, czosnek, sól, mieszanka przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu.

Sos Węgierski Ardamex – z nutą pikanterii

Cebula, pieczarki, papryka i aromatyczne pomidory… Sos Węgierski Ardamex to idealna baza zarówno do produktów piekarniczych, jak i garmażeryjnych. Świetnie sprawdzi się jako sos do pizzerin czy też farsz do wypieków półfrancuskich.

Węgrzy słyną z miłości do kuchni ostrej, o bardzo intensywnym i złożonym aromacie warzywnym. W wielu daniach pierwsze skrzypce gra papryka, która nadaje ton sosom i potrawkom.

Nie inaczej jest z sosem Węgierskim Ardamex. To wyjątkowe połączenie smażonych warzyw – cebuli, pieczarek, papryki – których smak podbija koncentrat pomidorowy. Jest słodki i aromatyczny, dobrze doprawiony, ale niepozbawiony też klasycznej pikanterii.

Idealnie sprawdzi się w potrawach, w których sos powinien mieć wyrazisty smak. Może stanowić np. dodatek do past i sałatek, idealnie pasuje do dań rybnych, śledziowych lub jako farsz do wypieków. To uniwersalny produkt stworzony z myślą o miłośnikach kuchni węgierskiej, chcących dodać potrawom pikanterii.