Wiórki Żółte

Produkty seropodobne

SKŁAD

mleko odtłuszczone pasteryzowane, nieutwardzony tłuszcz roślinny palmowy, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, barwnik: karoteny

Wiórki holenderskie – praktyczny produkt dla gastronomii

Wiórki Żółte to niskobudżetowa alternatywa dla tradycyjnego sera. Produkt w formie wiórków ma łagodny smak i kremową konsystencję – dzięki temu doskonale smakuje na pizzy, zapiekankach i w innych daniach typu fast food.

Wiórki Żółte są wyrobem seropodobnym. Powstają z mleka pasteryzowanego odtłuszczonego i tłuszczów roślinnych, z udziałem podpuszczki i kultur bakterii. Pakujemy je w duże, wydajne opakowania – stworzone z myślą o potrzebach restauracji i innych zakładów gastronomicznych.

Forma wiórków jest bardzo praktyczna. Kucharz nie musi poświęcać czasu na krojenie lub tarcie – wystarczy równomiernie rozsypać produkt na powierzchni potrawy.

Wiórki holenderskie mają wiele zastosowań – ich delikatny smak doskonale pasuje do wielu potraw. Kucharze chętnie wykorzystują je do wzbogacania zapiekanek, makaronów, sałatek, pizzy, burgerów czy gotowych kanapek.