Dobrej jakości produkty w przystępnej cenie
Przepisy kulinarne.
Poniżej znajdziecie Państwo kilka przepisów z zastosowaniem naszych produktów.
Podstawą jest przygotowanie ciasta drożdżowego :
Składniki
30 g oliwy z oliwek
220 g wody, w temp. pokojowej
1 łyżeczka cukru
20 g świeżych drożdży, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (7-8 g)
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
1. Pokrusz drożdże na drobne kawałki i wrzuć do wody.
2. W dużej misce umieść mąkę, dodaj sól, cukier i oliwę z oliwek, a następnie wlej wodę z drożdżami.
3. Ciasto wymieszaj ręcznie lub za pomocą urządzenia miksującego do czasu aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto musi przyjąć jednolitą konsystencję.
4. Wyrobione ciasto powinno wyglądać tak, jak widzisz na zdjęciu obok. Pozostaje jedynie ułożyć je w misie i odstawić do wyrastania w ciepłe miejsce na ok. 30 min.

Pizzerka z serem gouda w wiórkach i sosem cygańskim
Receptura:
1. Rozgrzej piec do temperatury 250 C dolna i górna grzałka.
2. Ciasto drożdżowe podzielna porcję 200g.
3. Posyp stolnicę mąką.
4. Porcje ciasta dokładnie rozwałkuj.
5. Posmaruj ciasto sosem cygańskim.
6. Następnie posyp serem gouda w wiórkach (50g).
7. Gdy piec osiągnie swoją temperaturę , włóż do środka pizzerkę na mniej więcej 5 minut.
8. Po tym czasie wyciągnij wypiek, jest już gotowy.
9. Smacznego !

Zapiekanka z serem analogowym i farszem pieczarkowym
Receptura:
1. Rozgrzej piec do temperatury 250 C dolna i górna grzałka.
2. Ciasto drożdżowe podziel na 200g porcje.
3. Posyp stolnicę mąką.
4. Porcje ciasta uformuj ręcznie do postaci bagietki (cylinder)
5. Włóż ciasto do pieca na ok 5-7 min, aż zewnętrzne brzegi nie zmienią koloru.
6. Po wyciągnięciu bagietki odczekaj do jej wystygnięcia, a następnie przekrój ją wzdłuż otrzymując dwa spody do zapiekanki.
7. Posmaruj spody naszym farszem pieczarkowym a następnie posyp serem analogowym.
8. Włóż zapiekanki do piekarnika na 5 minut.
9. Po tym czasie wyciągnij zapiekanki, są już gotowe.
10. Smacznego!

Mini paszteciki z farszem kapuścianym.
1.Rozgrzej piec do temperatury 250 C , górna i dolna grzałka.
2. Posyp stolnicę mąką.
3. Przygotowane i wyrośnięte wcześniej ciasto rozwałkuj dokładnie na stolnicy.
4. Z rozwałkowanego wcześniej ciasta wytnij szklanką okręgi.
5. Na środek okręgów zaaplikuj po 30g farszu kapuścianego.
6. Zamknij okręgi tak, by zakryć farsz, zawijając go z lewej i prawej strony.
7. Włóż paszteciki do rozgrzanego piekarnika na około 5 minut.
8. Po tym czasie nasze kapuśniaczki nadają się do jedzenia.
9. Smacznego !
