Rynek tradycyjny

 

W roku 2021 planujemy rozpocząć produkcję na rynek tradycyjny (detaliczny) . 

Produktami , które jako pierwsze wdrożymy do produkcji będą plastry sera o gramaturze 150g – 8 plastrów w twardym opakowaniu Pet zamykane folią PaPE z multipilem popularnie nazywanym zamknij/otwórz. Opakowanie to jest najpopularniejsze wśród serów plastrowanych na rynku tradycyjnym . Wśród gatunków serów które będziemy wprowadzali znajdą się : gouda, edamski, morski, gouda wędzona oraz mozzarella. 

Kolejną grupą produktów, które chcemy wprowadzić będą tradycyjne sery góralskie. Planujemy pod koniec roku 2021 uruchomić w zakładzie wędzarnie serów , dzięki czemu do licznej grupy produktów które oferujemy dołączą również te wędzone. Obecnie prowadzimy prace badawcze mające na celu opracowania receptur na nitki serowe białe oraz wędzone, paluchy serowe, małego oscypka oraz gołkę serową. 

Jednak najważniejszym produktem który zamierzamy wprowadzić na rynek jest rolada serowa.  Niegdyś fabryka zarządzana przez mojego ojca była drugim zakładem w Polsce pod względem produkcji serów wędzonych. Posiadamy bardzo duże doświadczenie w tym zakresie. Planujemy ponownie zaistnieć na tym rynku dostarczając niepowtarzalne produkty wędzone z wędlinami oraz oliwkami. Rok 2021 będzie dla nas przełomowy.