Sosy
pomidorowe

nasze specjały

Sosy pomidorowe z różnymi dodatkami

Jedną z najważniejszych pozycji w naszych asortymencie są sosy produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw. Sprzedajemy je w wygodnych wiaderkach o pojemności 6 kg. Sosy pomidorowe mają szerokie zastosowanie w piekarnictwie oraz garmażerii. Ułatwiają przygotowanie wielu dań i dzięki temu usprawniają pracę w różnego typu punkach gastronomicznych.

Do produkcji każdego z naszych sosów piekarniczych wykorzystano aż 55 g pomidorów na 100 g produktu. Taka proporcja sprawia, że uzyskujemy gęsty, aromatyczny przecier. Bazę urozmaiciliśmy, dodając do niej m.in. ​​cebulę, pieczarki, paprykę oraz oliwki. Warzywa zostały wcześniej przesmażone, aby zachowały aromat i jędrność.

W naszej ofercie sosów pomidorowych znajdą Państwo:

  • leczo warzywne z dodatkiem cebuli, pieczarek, papryki oraz cukinii;
  • sos cygański z cebulą, pieczarkami, papryką i oliwkami;
  • sos węgierski o lekko pikantnym smaku, wzbogacony o paprykę, pieczarki i cebulę.

Każda kompozycja została doprawiona specjalną mieszanką przypraw. Produkt jest gotowy do użycia. Po otwarciu wystarczy go jedynie wymieszać.

piekarnie

dodatek do pizzerin i innych przekąsek

pizzerie

podstawowy składnik pizzy

gastronomia

dodatek do dań

NazwaOpakowanie jednostkoweIlość na palecieTermin przydatności do spożycia
Sos węgierski5,8 kg., wiadro PE100 opakowań / 580 kg.60 dni
Leczo warzywne5,8 kg., wiadro PE100 opakowań / 580 kg.60 dni
Sos cygański5,8 kg., wiadro PE100 opakowań / 580 kg.60 dni
Ketchup6 kg., wiadro PE100 opakowań / 600 kg.60 dni
Sos pomidorowy5,6 kg., wiadro PE100 opakowań / 600 kg.60 dni

Leczo warzywne

Sosy pomidorowe
SKŁAD
Warzywa krojone 40%(cebula, pieczarka, papryka, cukinia), woda, koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet, olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
SZCZEGÓŁY

Ketchup

Sosy pomidorowe
SKŁAD
Woda, koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, ocet, mieszanka przypraw, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
SZCZEGÓŁY

Sos cygański

Sosy pomidorowe
SKŁAD
Woda, warzywa krojone 20%(cebula, pieczarka, papryka, oliwki), koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, ocet, sól, mieszanka przypraw, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
SZCZEGÓŁY

Sos węgierski

Sosy pomidorowe
SKŁAD
Woda, warzywa krojone 41%(papryka, pieczarka, cebula), koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, czosnek, sól, mieszanka przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
SZCZEGÓŁY

Sosy w dużych opakowaniach to baza, którą można wykorzystać do przygotowania wielu dań. W piekarniach są one najczęściej podstawą takich wypieków jak pizzerinki czy wytrawne bułki z serem lub innymi dodatkami. Gotowy sos pomidorowy sprawdzi się również jako nadzienie do różnych wypieków.

Z kolei w restauracjach, barach oraz stołówkach pomidorowa baza z warzywnymi dodatkami przyda się do różnego typu makaronów, pizzy czy dań zapiekanych. Jej zastosowanie zdecydowanie skraca czas przygotowania potraw. Nie trzeba bowiem kroić warzyw i zajmować się ich obróbką. Wystarczy sięgnąć po gotowy produkt i wykorzystać go w dowolny sposób.

Sosy pomidorowo-warzywne to smaczny wyrób o szerokim zastosowaniu. Warto zamówić go do swojego lokalu gastronomicznego i piekarni, aby rozszerzyć ofertę proponowanych dań.

zobacz również

Sery wiórkowane

popularny produkt, szczególnie przydatny w przygotowaniu pizzy, zapiekanek i innych dań, w których ser gra pierwsze skrzypce.

Sery granulowane

produkt wykonany na bazie różnych gatunków sera. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania.

Produkty seropodobne

alternatywa dla sera, stanowiąca jego tańszy odpowiednik – może być wykorzystywany do tworzenia wielu potraw bez obaw o utratę smaku czy jakości.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.