Sosy
pomidorowe
Sosy pomidorowe z różnymi dodatkami
Jedną z najważniejszych pozycji w naszych asortymencie są sosy produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw. Sprzedajemy je w wygodnych wiaderkach o pojemności 6 kg. Sosy pomidorowe mają szerokie zastosowanie w piekarnictwie oraz garmażerii. Ułatwiają przygotowanie wielu dań i dzięki temu usprawniają pracę w różnego typu punkach gastronomicznych.
Do produkcji każdego z naszych sosów piekarniczych wykorzystano aż 55 g pomidorów na 100 g produktu. Taka proporcja sprawia, że uzyskujemy gęsty, aromatyczny przecier. Bazę urozmaiciliśmy, dodając do niej m.in. cebulę, pieczarki, paprykę oraz oliwki. Warzywa zostały wcześniej przesmażone, aby zachowały aromat i jędrność.
W naszej ofercie sosów pomidorowych znajdą Państwo:
- leczo warzywne z dodatkiem cebuli, pieczarek, papryki oraz cukinii;
- sos cygański z cebulą, pieczarkami, papryką i oliwkami;
- sos węgierski o lekko pikantnym smaku, wzbogacony o paprykę, pieczarki i cebulę.
Każda kompozycja została doprawiona specjalną mieszanką przypraw. Produkt jest gotowy do użycia. Po otwarciu wystarczy go jedynie wymieszać.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|
Sos węgierski | 5,8 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 580 kg. | 60 dni |
Leczo warzywne | 5,8 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 580 kg. | 60 dni |
Sos cygański | 5,8 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 580 kg. | 60 dni |
Ketchup | 6 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 600 kg. | 60 dni |
Sos pomidorowy | 5,6 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 600 kg. | 60 dni |
Sos węgierski
SKŁAD:
woda, papryka 21%, cukier, pieczarka (12%), koncentrat pomidorowy, cebula, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, czosnek, chilli, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos węgierski
Sosy pomidorowe
SKŁAD
woda, papryka 21%, cukier, pieczarka (12%), koncentrat pomidorowy, cebula, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, czosnek, chilli, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos Węgierski Ardamex – z nutą pikanterii
Cebula, pieczarki, papryka i aromatyczne pomidory… Sos Węgierski Ardamex to idealna baza zarówno do produktów piekarniczych, jak i garmażeryjnych. Świetnie sprawdzi się jako sos do pizzerin czy też farsz do wypieków półfrancuskich.
Węgrzy słyną z miłości do kuchni ostrej, o bardzo intensywnym i złożonym aromacie warzywnym. W wielu daniach pierwsze skrzypce gra papryka, która nadaje ton sosom i potrawkom.
Nie inaczej jest z sosem Węgierskim Ardamex. To wyjątkowe połączenie smażonych warzyw – cebuli, pieczarek, papryki – których smak podbija koncentrat pomidorowy. Jest słodki i aromatyczny, dobrze doprawiony, ale niepozbawiony też klasycznej pikanterii.
Idealnie sprawdzi się w potrawach, w których sos powinien mieć wyrazisty smak. Może stanowić np. dodatek do past i sałatek, idealnie pasuje do dań rybnych, śledziowych lub jako farsz do wypieków. To uniwersalny produkt stworzony z myślą o miłośnikach kuchni węgierskiej, chcących dodać potrawom pikanterii.
Sos cygański
SKŁAD:
woda, warzywa krojone 20% (cebula, pieczarka, papryka, oliwki) koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, ocet, sól, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos cygański
Sosy pomidorowe
SKŁAD
woda, warzywa krojone 20% (cebula, pieczarka, papryka, oliwki) koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, ocet, sól, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos cygański – zdrowy i smaczny dodatek do Twoich dań
Sos cygański to produkt oparty na bazie koncentratu pomidorowego ze świeżymi warzywami oraz aromatyczną mieszanką przypraw. To uniwersalny dodatek o łagodnym i delikatnym smaku, który w subtelny sposób może wzbogacić smak wielu potraw.
Sos cygański to zdrowy i pyszny dodatek do potraw. Jego baza to smaczne, przesmażone wcześniej warzywa, takie jak cebula, papryka, pieczarki i oliwki, które zanurzone są w delikatnym koncentracie pomidorowym.
Całość wzbogacona jest o aromatyczne, ale łagodne w smaku przyprawy.
Sos cygański może być wykorzystywany jako nadzienie do wypieków z ciasta francuskiego, a także jako dodatek do pizzerinek, hot-dogów i innych dań typu fast food. Świetnie sprawdzi się również jako wzbogacający walory smakowe składnik past, sałatek i innych pysznych dań, które serwujesz w swojej kuchni. Sos cygański możesz również wykorzystać jako wartościowe i smaczne warzywne nadzienie do różnego rodzaju mącznych potraw i wyrobów garmażeryjnych.
Sos pomidorowy
SKŁAD:
woda, koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet, olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos pomidorowy
Sosy pomidorowe
SKŁAD
Woda, koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, ocet, mieszanka przypraw , substancja konserwująca: benzoesan sodu
Sos pomidorowy – niezastąpiony w pizzerii
Sos pomidorowy to produkt stworzony do smarowania pizzy. Z udziałem szefów kuchni stworzyliśmy unikatową recepturę sosu, który łączy delikatny smak pomidorów z nutą przypraw. Wyśmienicie nadaje się do smarowania ciasta do pizzy .
Pożądana gęstość ułatwia smarowanie a wygodne wiaderko umożliwia trwałe przechowywanie po użyciu. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu produkt doskonale sprawdzi się w lokalach gastronomicznych oraz pizzeriach.
Leczo warzywne
SKŁAD:
warzywa krojone 40% (cebula, pieczarka, papryka, cukinia) woda, koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet, olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Leczo warzywne
Sosy pomidorowe
SKŁAD
warzywa krojone 40% (cebula, pieczarka, papryka, cukinia) woda, koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet, olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Leczo warzywne Ardamex – esencja warzyw
Znane niemal w całej Europie leczo warzywne to jedno z najpopularniejszych dań warzywnych. Ten rodzaj ragoût, oparty na pomidorach i przesmażanych warzywach, tworzy idealną bazę zarówno pod wypieki, jak i produkty garmażeryjne.
Choć warzywa w gęstym, pomidorowym sosie jada się niemal w całej Europie, to korzenie lecza można znaleźć na Węgrzech. I nic dziwnego, bo to kraj lubujący się w daniach pod znakiem pomidora i papryki (nie tylko tej ostrej)!
Ale to nie jedyne składniki, jakie w leczo warzywnym można znaleźć. Sos Ardamex przygotowany został z przesmażanej cebuli, pieczarek, papryki i… cukinii! To dzięki niej sos zyskuje delikatną słodycz, a nawet nutę owocowo-orzechową.
Leczo warzywne sprawdzi się jako farsz do produktów garmażeryjnych lub sos do wypieków. Dzięki dużej ilości kawałków warzyw może stanowić bazę do pizzerin czy past warzywnych, a także farsz do wypieków półfrancuskich. To sos, który przypadnie do gustu klientom szukającym pełni warzywnego smaku.
Ketchup
SKŁAD:
woda, koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, ocet, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Ketchup
Sosy pomidorowe
SKŁAD
woda, koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, ocet, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu
Keczup łagodny – idealny dla delikatnego podniebienia
Keczup łagodny to klasyczny i nieodzowny dodatek podkreślający charakter wielu dań. Szeroko stosowany w wielu kuchniach, wykorzystywany zarówno do tzw. fast food, jak i do klasycznych potraw restauracyjnych.
To sos, którego nie może zabraknąć w żadnej porządnej kuchni. Dlatego warto już teraz zamówić keczup łagodny od Ardamex i przekonać się o jego wyjątkowych walorach smakowych.
Receptura keczupu oparta jest na starannie dobranych składnikach oraz przyprawach, które zapewniają jego wyjątkowy smak. Keczup od Ardamex charakteryzuje się naturalną słodyczą pomidorów z koncentratu oraz aromatem ziół, dzięki czemu miłośnicy łagodnych sosów pokochają go od pierwszego kęsa.
Keczup łagodny to sos o szerokim zastosowaniu. Może stanowić bazę innych sosów, nadzienie do potraw mącznych, sos do wypieków oraz dodatek do dań typu fast food takich jak pizza, hot dog, burger, kebab czy frytki. Dlatego po keczup łagodny od Ardamex sięgają piekarnie, garmażerie czy klasyczna gastronomia.
Sosy w dużych opakowaniach to baza, którą można wykorzystać do przygotowania wielu dań. W piekarniach są one najczęściej podstawą takich wypieków jak pizzerinki czy wytrawne bułki z serem lub innymi dodatkami. Gotowy sos pomidorowy sprawdzi się również jako nadzienie do różnych wypieków.
Z kolei w restauracjach, barach oraz stołówkach pomidorowa baza z warzywnymi dodatkami przyda się do różnego typu makaronów, pizzy czy dań zapiekanych. Jej zastosowanie zdecydowanie skraca czas przygotowania potraw. Nie trzeba bowiem kroić warzyw i zajmować się ich obróbką. Wystarczy sięgnąć po gotowy produkt i wykorzystać go w dowolny sposób.
Sosy pomidorowo-warzywne to smaczny wyrób o szerokim zastosowaniu. Warto zamówić go do swojego lokalu gastronomicznego i piekarni, aby rozszerzyć ofertę proponowanych dań.