Farsze
warzywne

farsze warzywne

zdrowy i smaczny składnik potraw

Można wykonać je samodzielnie, ale skorzystanie z gotowej opcji pozwala znacznie skrócić czas przygotowania potraw. Farsze warzywne to zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych.

Farsze warzywne sprawdzą się w wielu branżach spożywczych. W piekarnictwie posłużą jako dodatek do minipizzy, nadzienie ciast półfrancuskich, pasztecików, kapuśniaczków oraz jako baza innych farszy czy sosów.

W garmażerii farsze warzywne mogą stanowić nadzienie potraw mącznych, dodatek do innych farszy oraz bazę do zapiekanek i pizzy. Natomiast w gastronomii to główny element zapiekanek, nadzienia pierogów, krokietów i innych mącznych potraw.

Użycie farszy warzywnych w daniach ma wiele zalet:

  • sprawia, że smak potraw jest wydobyty naturalnymi sposobami;
  • pozwala na wprowadzenie warzyw do potraw i podnosi ich wartość;
  • oszczędza czas na żmudnym tarciu i krojeniu warzyw;
  • pozwala na zaangażowanie personelu do innych prac i zwiększa tym samym efektywność w przedsiębiorstwie.
garmażeria

nadzienie do potraw mącznych, dodatek do innych farszy oraz bazę do zapiekanek i pizzy

gastronomia

główny element zapiekanek, nadzienie do pierogów, krokietów i innych mącznych potraw

NazwaOpakowanie jednostkoweIlość na palecieTermin przydatności do spożycia
Farsz pieczarkowy5,6 kg., wiadro PE100 opakowań / 560 kg. 45 dni
Farsz kapuściany5,6 kg., wiadro PE100 opakowań / 560 kg. 60 dni

Farsz kapuściany

Farsze warzywne
SKŁAD
kapusta kwaszona, cebula (12%), pieczarka (10%), olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, marchew, pietruszka, pieprz, konserwant: sorbinian potasu
SZCZEGÓŁY

W ofercie firmy Ardamex można znaleźć farsze warzywne odpowiadające na zróżnicowane potrzeby. Farsz z pieczarki został wykonany z blanszowanych pieczarek z dodatkiem cebuli oraz przypraw. Warzywa są cięte w słupki, a następnie smażone. Aromatyczny farsz warzywny pakujemy w wiaderko. Masa netto wynosi 5,6 kg.

Innym przykładem farszu warzywnego dostępnego w ofercie Ardamex jest farsz z kapusty. Bazuje on na kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek, cebuli, marchwi oraz przypraw. Kapusta jest najpierw drobno mielona, a pieczarki szatkowane na wiórki o średnicy 3 milimetrów. Cebula jest krojona na kostkę.

Po odpowiedniej obróbce termicznej farsz z kapusty stanowi ciekawy składnik wielu potraw. Podobnie jak farsz z pieczarki, jest dostępny w wiaderkowym opakowaniu i waży 5,6 kg.

zobacz również

Sery wiórkowane

popularny produkt, szczególnie przydatny w przygotowaniu pizzy, zapiekanek i innych dań, w których ser gra pierwsze skrzypce.

Sery granulowane

produkt wykonany na bazie różnych gatunków sera. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania.

Produkty seropodobne

alternatywa dla sera, stanowiąca jego tańszy odpowiednik – może być wykorzystywany do tworzenia wielu potraw bez obaw o utratę smaku czy jakości.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.