Farsze
warzywne
zdrowy i smaczny składnik potraw
Można wykonać je samodzielnie, ale skorzystanie z gotowej opcji pozwala znacznie skrócić czas przygotowania potraw. Farsze warzywne to zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych.
Farsze warzywne sprawdzą się w wielu branżach spożywczych. W piekarnictwie posłużą jako dodatek do minipizzy, nadzienie ciast półfrancuskich, pasztecików, kapuśniaczków oraz jako baza innych farszy czy sosów.
W garmażerii farsze warzywne mogą stanowić nadzienie potraw mącznych, dodatek do innych farszy oraz bazę do zapiekanek i pizzy. Natomiast w gastronomii to główny element zapiekanek, nadzienia pierogów, krokietów i innych mącznych potraw.
Użycie farszy warzywnych w daniach ma wiele zalet:
- sprawia, że smak potraw jest wydobyty naturalnymi sposobami;
- pozwala na wprowadzenie warzyw do potraw i podnosi ich wartość;
- oszczędza czas na żmudnym tarciu i krojeniu warzyw;
- pozwala na zaangażowanie personelu do innych prac i zwiększa tym samym efektywność w przedsiębiorstwie.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|
Farsz pieczarkowy | 5,6 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 560 kg. | 45 dni |
Farsz kapuściany | 5,6 kg., wiadro PE | 100 opakowań / 560 kg. | 60 dni |
Farsz kapuściany
SKŁAD:
kapusta kwaszona, cebula (12%), pieczarka (10%), olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, marchew, pietruszka, pieprz, konserwant: sorbinian potasu
Farsz kapuściany
Farsze warzywne
SKŁAD
kapusta kwaszona, cebula (12%), pieczarka (10%), olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, marchew, pietruszka, pieprz, konserwant: sorbinian potasu
Farsz z kapusty – wyrazisty smak i idealna konsystencja
Farsz z kapusty i pieczarek to pyszny dodatek, który może być wykorzystywany zarówno jako składnik bazowy wielu dań, jak i delikatny akcent poprawiający atrakcyjność potrawy. Produkt oparty jest na bazie kapusty kiszonej, pieczarek oraz cebuli i jest idealnym uzupełnieniem wielu dań kuchni polskiej i nie tylko.
Farsz z kapusty z naszej oferty cechuje się wyrazistym kwaskowo-słonym smakiem, który idealnie pasuje do przekąsek, takich jak paszteciki, rogale czy kapuśniaczki.
Możesz również wykorzystać go jako nadzienie do pierogów czy składnik innych dań, np. łazanek.
Kapusta wykorzystywana do naszego farszu jest drobno mielona, pieczarki szatkowane w cienkie wiórki, a cebula w drobną kostkę. Całość wzbogaca aromatyczna mieszanka przypraw, dzięki której farsz z kapusty smakuje tak wyjątkowo. Wybierając nasz gotowy farsz z kapusty, oszczędzasz czas na szatkowaniu, mieleniu i smażeniu, a nadzienie Twoich dań ma zawsze idealny smak, zapach i konsystencję.
Farsz pieczarkowy
SKŁAD:
pieczarka blanszowana (650%), cebula, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu
Farsz pieczarkowy
Farsze warzywne
SKŁAD
pieczarka blanszowana (650%), cebula, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu
Farsz z pieczarki – dodatek do dań w wygodnej formie
Farsz z pieczarki to smaczny i zdrowy dodatek do potraw na bazie pieczarek z dodatkiem cebuli i aromatycznych przypraw. Nasz pieczarkowy farsz jest bardzo aromatyczny i cechuje się delikatnym grzybowym smakiem.
Farsz z pieczarek to uniwersalny dodatek do potraw, którego samodzielne przygotowywanie zajmuje sporo czasu. Zakup gotowego farszu pozwoli Ci bez straty na smaku czy jakości oszczędzić czas, który musiałby być przeznaczony na siekanie i duszenie warzyw.
Pieczarkowy farsz to uniwersalny dodatek, który świetnie sprawdzi się jako podstawowy element klasycznych zapiekanek. Do tego wystarczy bagietka, dobrej jakości ser, sosy i idealne danie fast food gotowe. Farsz z pieczarki może być również wykorzystywany jako składnik pizzy lub nadzienie do dań mącznych, takich jak wytrawne bułeczki czy paszteciki. Produkt ten świetnie sprawdzi się również jako składnik innych farszy czy sosów lub aromatyczny dodatek do dań, np. nadziewanego mięsa czy zapiekanych makaronów.
W ofercie firmy Ardamex można znaleźć farsze warzywne odpowiadające na zróżnicowane potrzeby. Farsz z pieczarki został wykonany z blanszowanych pieczarek z dodatkiem cebuli oraz przypraw. Warzywa są cięte w słupki, a następnie smażone. Aromatyczny farsz warzywny pakujemy w wiaderko. Masa netto wynosi 5,6 kg.
Innym przykładem farszu warzywnego dostępnego w ofercie Ardamex jest farsz z kapusty. Bazuje on na kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek, cebuli, marchwi oraz przypraw. Kapusta jest najpierw drobno mielona, a pieczarki szatkowane na wiórki o średnicy 3 milimetrów. Cebula jest krojona na kostkę.
Po odpowiedniej obróbce termicznej farsz z kapusty stanowi ciekawy składnik wielu potraw. Podobnie jak farsz z pieczarki, jest dostępny w wiaderkowym opakowaniu i waży 5,6 kg.