Granulat
do pizzy

sery granulowane

Ser do pizzy i dań zapiekanych w granulacie

Serowy granulat to produkt wykonany na bazie klasycznego, mlecznego sera w jednym kawałku. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania. Blok sera pocięty na mniejsze części ułatwia równomierne rozprowadzenie go na dowolnym daniu. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu dobrze się topi i tworzy ciągnącą się warstwę o przyjemnym, łagodnym, mlecznym smaku.

Do przygotowania naszych granulatów wykorzystujemy różne gatunki sera z naszej oferty. Uzyskujemy w ten sposób np. granulat mozzarelli lub goudy. To korzystna opcja dla wszelkich restauracji i punktów gastronomicznych, które podają zapiekane dania. Granulat można wykorzystać do zrobienia pizzy, makaronu lub jako dodatek do różnego typu potraw.

Przez to, że granulowany ser ma neutralny smak, dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. Dzięki temu można go wykorzystać w wielu przepisach bez konieczności dobierana odpowiedniego gatunku sera. Sprawdzi się zatem w piekarniach przygotowujących słone przekąski, pizzeriach, punktach małej gastronomii oraz food truckach.

piekarnie

dodatek do pizzerin i innych przekąsek

pizzerie

podstawowy składnik pizzy

gastronomia

dodatek do dań

NazwaOpakowanie jednostkoweOpakowanie zbiorczeIlość na palecieTermin przydatności do spożycia
Ser Gouda3kg, folia Pe12kg, karton50/60045 dni
Ser Mozzarella3kg, folia Pe12kg, karton50/60035 dni
Ser Margerita3kg, folia Pe12kg, karton50/60045 dni

Ser Gouda

Sery granulowane
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
SZCZEGÓŁY
Wygodne opakowanie zbiorcze granulowanego sera

Sery oferowane w formie gotowego granulatu sprzedajemy w paczkach o wadze 3 kg. Produkt pakujemy w bezpieczną folię przeznaczoną do kontaktu z żywnością. Po otwarciu granulat jest gotowy do wykorzystania. Forma małych kostek o wymiarach 5 x 5 x 5 mm sprawia, że dobrze sprawdzi się zarówno na dużych pizzach, jak i małych zapiekankach.

Sery granulowane można stosować samodzielnie lub komponować je z innymi gatunkami o bardziej wyrazistym smaku. Produkt poddany obróbce termicznej zmienia swoją konsystencję na jednolitą, ciągliwą masę. Sprawdzi się jako dodatek nie tylko do włoskich dań, lecz także do specjałów pochodzących z innych kuchni świata.

Granulat skraca czas przygotowania potraw, ponieważ nie trzeba ścierać całego bloku. Wystarczy sięgnąć po opakowania, aby pokryć danie równą, serową warstwą. Serowy granulat pasuje do dań zapiekanych oraz potraw na bazie warzyw, sałatek czy kanapek.

zobacz również

Sery wiórkowane

popularny produkt, szczególnie przydatny w przygotowaniu pizzy, zapiekanek i innych dań, w których ser gra pierwsze skrzypce.

Sery granulowane

produkt wykonany na bazie różnych gatunków sera. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania.

Produkty seropodobne

alternatywa dla sera, stanowiąca jego tańszy odpowiednik – może być wykorzystywany do tworzenia wielu potraw bez obaw o utratę smaku czy jakości.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.

Sosy pomidorowe

produkowane na bazie koncentratu pomidorowego z dodatkiem różnego typu warzyw i przypraw – ułatwiają przygotowanie wielu dań

Farsze warzywne

zdrowe i pyszne nadzienie wielu dań wegetariańskich oraz mięsnych – idealnie sprawdzą się w wielu branżach spożywczych.