Granulat
do pizzy
Ser do pizzy i dań zapiekanych w granulacie
Serowy granulat to produkt wykonany na bazie klasycznego, mlecznego sera w jednym kawałku. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania. Blok sera pocięty na mniejsze części ułatwia równomierne rozprowadzenie go na dowolnym daniu. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu dobrze się topi i tworzy ciągnącą się warstwę o przyjemnym, łagodnym, mlecznym smaku.
Do przygotowania naszych granulatów wykorzystujemy różne gatunki sera z naszej oferty. Uzyskujemy w ten sposób np. granulat mozzarelli lub goudy. To korzystna opcja dla wszelkich restauracji i punktów gastronomicznych, które podają zapiekane dania. Granulat można wykorzystać do zrobienia pizzy, makaronu lub jako dodatek do różnego typu potraw.
Przez to, że granulowany ser ma neutralny smak, dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. Dzięki temu można go wykorzystać w wielu przepisach bez konieczności dobierana odpowiedniego gatunku sera. Sprawdzi się zatem w piekarniach przygotowujących słone przekąski, pizzeriach, punktach małej gastronomii oraz food truckach.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|---|
Ser Gouda | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Mozzarella | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 35 dni |
Ser Margerita | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Margerita
SKŁAD:
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii, barwnik: karoten, antyzbrylacz: skrobia
Ser Margerita
Sery granulowane
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii, barwnik: karoten, antyzbrylacz: skrobia
Granulowany Ser Margerita, czyli doskonały dodatek do pizzy, zapiekanek, sosów i burgerów
Ser Margerita w formie granulek to mieszanka dwóch różnych rodzajów sera – doskonała do codziennego zastosowania w restauracjach, barach, piekarniach czy garmażerii. Forma gotowych granulek znacznie przyspiesza pracę. Niewielkie kawałki o wymiarach 5 mm x 5 mm x 5 mm można równomiernie i bardzo szybko rozprowadzić, np. na pizzy. Dobrze się topią i wzbogacają smak każdego dania. Ser w granulkach Margerita to ponadto rozsądna cenowo propozycja.
Granulowany ser Margerita jest połączeniem dwóch serów żółtych (w proporcji pół na pół), które razem tworzą smaczny produkt. Mieszanka obejmuje dojrzewający, podpuszczkowy ser oraz niedojrzewający ser mozzarella.
Delikatny i uniwersalny smak granulek świetnie łączy się z innymi składnikami dania. Ser szybko się topi, dlatego dobrze nadaje się do pizzy, pizzerinek, bułek, zapiekanek, burgerów, makaronów oraz sosów. W zależności od potrzeb tworzy na górze delikatną skorupkę lub przyjemnie się ciągnie.
Ser Mozzarella
SKŁAD:
mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, antyzbrylacz: skrobia
Ser Mozzarella
Sery granulowane
SKŁAD
mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, antyzbrylacz: skrobia
Uniwersalny ser mozzarella w formie granulatu
Ser mozzarella w formie granulatu to duże ułatwienie w przygotowaniu dań dla wszelkich punktów gastronomicznych. Równe kostki pozwalają na pokrycie potrawy jednorodną, serową warstwą. Proponowany przez nas granulat po zapieczeniu przyjemnie się ciągnie i daje apetyczną chrupkość. Można wykorzystać do go pizzy, zapiekanek lub jako dodatek do dań na zimno.
Oferowana przez nas mozzarella jest równie smaczna, jak jej włoski oryginał. Ma łagodny, słono-kwaskowaty smak. Przez to dobrze komponuje się z wieloma daniami. Wprowadza do nich mleczną nutę.
Ma przyjemną, sprężystą teksturę, a poddana działaniu wysokiej temperatury zmienia się w jednolitą, serową masę. Ta właściwość sprawia, że można wykorzystać ją jako produkt łączący składniki w potrawach mięsnych i warzywnych.
Mozzarella w granulacie to niezastąpiony dodatek w każdej pizzerii, burgerowni, czy punkcie gastronomicznym serwującym dania na wynos. Z naszego produktu chętnie korzystają też osoby zajmujące się przygotowaniem cateringów. Granulowana mozzarella skraca czas przygotowania dań, ponieważ jest gotowa do użycia. Po otwarciu paczki zachowuje swoją świeżość przez kilkanaście dni.
Ser Gouda
SKŁAD:
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Ser Gouda
Sery granulowane
SKŁAD
mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik: karoteny, antyzbrylacz: skrobia
Granulowany ser Gouda – ekonomiczny produkt dla barów i restauracji
Gouda to typ pełnotłustego sera pochodzącego z Holandii. Należy do gatunków podpuszczkowych, dojrzewających. Ma intensywnie żółty kolor. Wyróżnia się orzechowym i lekko pikantnym smakiem. Granulowana gouda to propozycja skierowana do osób działających w branży gastronomicznej. Ser można wykorzystać jako dodatek do dań na ciepło oraz świeżych, warzywnych sałatek, tortilli lub innych przekąsek.
Pocięty na równie kostki ser ułatwia przygotowanie pizzy, lasagne, naleśników oraz zapiekanych makaronów. Można równomiernie rozprowadzić go na całej potrawie, ekonomicznie wykorzystując tym samym cały produkt.
Granulat goudy to niezastąpiony dodatek do każdej piekarni, która ma w swojej ofercie pizzerinki lub inne wytrawne wypieki. Przygotowany do użycia ser to także duże ułatwienie dla każdej restauracji i baru serwującego dnia włoskie. Dzięki niemu można łatwo wykończyć potrawy i nadać im przyjemny, serowy posmak.
Wygodne opakowanie zbiorcze granulowanego sera
Sery oferowane w formie gotowego granulatu sprzedajemy w paczkach o wadze 3 kg. Produkt pakujemy w bezpieczną folię przeznaczoną do kontaktu z żywnością. Po otwarciu granulat jest gotowy do wykorzystania. Forma małych kostek o wymiarach 5 x 5 x 5 mm sprawia, że dobrze sprawdzi się zarówno na dużych pizzach, jak i małych zapiekankach.
Sery granulowane można stosować samodzielnie lub komponować je z innymi gatunkami o bardziej wyrazistym smaku. Produkt poddany obróbce termicznej zmienia swoją konsystencję na jednolitą, ciągliwą masę. Sprawdzi się jako dodatek nie tylko do włoskich dań, lecz także do specjałów pochodzących z innych kuchni świata.
Granulat skraca czas przygotowania potraw, ponieważ nie trzeba ścierać całego bloku. Wystarczy sięgnąć po opakowania, aby pokryć danie równą, serową warstwą. Serowy granulat pasuje do dań zapiekanych oraz potraw na bazie warzyw, sałatek czy kanapek.