Granulat
do pizzy
Ser do pizzy i dań zapiekanych w granulacie
Serowy granulat to produkt wykonany na bazie klasycznego, mlecznego sera w jednym kawałku. Jest przeznaczony do natychmiastowego wykorzystania. Blok sera pocięty na mniejsze części ułatwia równomierne rozprowadzenie go na dowolnym daniu. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu dobrze się topi i tworzy ciągnącą się warstwę o przyjemnym, łagodnym, mlecznym smaku.
Do przygotowania naszych granulatów wykorzystujemy różne gatunki sera z naszej oferty. Uzyskujemy w ten sposób np. granulat mozzarelli lub goudy. To korzystna opcja dla wszelkich restauracji i punktów gastronomicznych, które podają zapiekane dania. Granulat można wykorzystać do zrobienia pizzy, makaronu lub jako dodatek do różnego typu potraw.
Przez to, że granulowany ser ma neutralny smak, dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. Dzięki temu można go wykorzystać w wielu przepisach bez konieczności dobierana odpowiedniego gatunku sera. Sprawdzi się zatem w piekarniach przygotowujących słone przekąski, pizzeriach, punktach małej gastronomii oraz food truckach.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|---|
Ser Gouda | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Mozzarella | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 35 dni |
Ser Margerita | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Ser Mozzarella
Ser Margerita
Wygodne opakowanie zbiorcze granulowanego sera
Sery oferowane w formie gotowego granulatu sprzedajemy w paczkach o wadze 3 kg. Produkt pakujemy w bezpieczną folię przeznaczoną do kontaktu z żywnością. Po otwarciu granulat jest gotowy do wykorzystania. Forma małych kostek o wymiarach 5 x 5 x 5 mm sprawia, że dobrze sprawdzi się zarówno na dużych pizzach, jak i małych zapiekankach.
Sery granulowane można stosować samodzielnie lub komponować je z innymi gatunkami o bardziej wyrazistym smaku. Produkt poddany obróbce termicznej zmienia swoją konsystencję na jednolitą, ciągliwą masę. Sprawdzi się jako dodatek nie tylko do włoskich dań, lecz także do specjałów pochodzących z innych kuchni świata.
Granulat skraca czas przygotowania potraw, ponieważ nie trzeba ścierać całego bloku. Wystarczy sięgnąć po opakowania, aby pokryć danie równą, serową warstwą. Serowy granulat pasuje do dań zapiekanych oraz potraw na bazie warzyw, sałatek czy kanapek.