Produkty
seropodobne
w bloku lub wiórkach
Produkty te inspirowane tradycyjnym wyrobem mleczarskim, ale w bardziej ekonomicznej wersji. Zachowują wszystkie właściwości oryginału, czyli delikatny smak, sprężystość oraz zdolność topienia się pod wpływem temperatury. Produkty można wykorzystać na wiele sposobów. Idealnie nadaje się do dań zapiekanych, wytrawnych wypieków czy jako dodatek do potraw mięsnych.
Oferujemy produkty seropodobne w całości, czyli w blokach, lub w postaci wygodnych do stosowania wiórków i granulatów. W każdym z typów produktu tłuszcz mleczny zastąpiono tłuszczem roślinnym. Receptura naszych serów analogowych sprawia, że gotowe wyroby mają jedwabistą strukturę oraz przyjemny aromat. Dobrze komponują się zatem zarówno z łagodnymi, jak i bardziej wyrazistymi daniami.
Produkty te są dobrym rozwiązaniem dla pizzerii, piekarni oraz punktów gastronomicznych oferujących dania typu fast food. Sprawdzą się wszędzie tam, gdzie ważne jest utrzymanie atrakcyjnej ceny poszczególnych pozycji w menu. To wysokiej jakości alternatywa, którą z powodzeniem można zastąpić klasyczny ser.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|---|
ProPIZZA (typ Mozzarella) | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 35 dni |
Holenderski (typ Gouda) | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 45 dni |
Analog typ Gouda Mozzarella | 3kg, folia Pe | 12kg, karton | 50/600 | 35 dni |
Wiórki Żółte
SKŁAD:
mleko odtłuszczone pasteryzowane, nieutwardzony tłuszcz roślinny palmowy, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, barwnik: karoteny
wiórki żółte
Produkty seropodobne
SKŁAD
mleko odtłuszczone pasteryzowane, nieutwardzony tłuszcz roślinny palmowy, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, barwnik: karoteny
Wiórki holenderskie – praktyczny produkt dla gastronomii
Wiórki Żółte to niskobudżetowa alternatywa dla tradycyjnego sera. Produkt w formie wiórków ma łagodny smak i kremową konsystencję – dzięki temu doskonale smakuje na pizzy, zapiekankach i w innych daniach typu fast food.
Wiórki Żółte są wyrobem seropodobnym. Powstają z mleka pasteryzowanego odtłuszczonego i tłuszczów roślinnych, z udziałem podpuszczki i kultur bakterii. Pakujemy je w duże, wydajne opakowania – stworzone z myślą o potrzebach restauracji i innych zakładów gastronomicznych.
Forma wiórków jest bardzo praktyczna. Kucharz nie musi poświęcać czasu na krojenie lub tarcie – wystarczy równomiernie rozsypać produkt na powierzchni potrawy.
Wiórki holenderskie mają wiele zastosowań – ich delikatny smak doskonale pasuje do wielu potraw. Kucharze chętnie wykorzystują je do wzbogacania zapiekanek, makaronów, sałatek, pizzy, burgerów czy gotowych kanapek.
Granulat Pro Pizza
SKŁAD:
mleko odtłuszczone krowie, woda, tłuszcz palmowy, skrobia, sól, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E331, E452, E340), regulator kwasowości E330, podpuszczka
Granulat Pro Pizza
Produkty seropodobne
SKŁAD
mleko odtłuszczone krowie, woda, tłuszcz palmowy, skrobia, sól, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E331, E452, E340), regulator kwasowości E330, podpuszczka
Ser granulowany do pizzy
Granulat Pro Pizza to mieszanka serowa przygotowana specjalnie z myślą o pizzeriach czy punktach serwujących dania typu fast food. Sprawdzi się zatem tam, gdzie liczy się czas przygotowania potraw oraz ich doskonały smak. Ser granulowany idealnie topi się pod wpływem temperatury i pokrywa dania równą, ciągnącą się warstwą.
Na każdym typie pizzy, bez względu na to, czy jest to klasyczna margarita, czy bardziej wyszukana kompozycja, powinna znaleźć się warstwa sera. To ona powoduje, że danie smakuje właściwie każdemu.
Granulat Pro Pizza pozwala na szybkie przygotowanie tego przysmaku.
Produkt powstał na bazie pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem tłuszczu palmowo-rzepakowo-kokosowego. Ta receptura sprawia, że ma on łagodny, mleczny smak oraz doskonale się topi. Ser w granulacie można wykorzystać do przygotowania pizzy, makaronów, zapiekanek oraz pizzerinek. Dobrze komponuje się z sosem pomidorowym oraz warzywnymi i mięsnymi dodatkami. To ekonomiczna propozycja, która doskonale sprawdzi się w każdym punkcie gastronomicznym.
Analog w bloku
SKŁAD:
woda, tłuszcz palmowo-serwatkowy, skrobia, błonnik owsiany, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sole emulgujące (E331, E452, E340), substancja konserwująca (E202, E211),
Analog w bloku
Produkty seropodobne
SKŁAD
woda, tłuszcz palmowo-serwatkowy, skrobia, błonnik owsiany, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sole emulgujące (E331, E452, E340), substancja konserwująca (E202, E211),
Analog typ Gouda blok ok 6kg. – kremowy ser do wielu potraw
Ser analogowy gouda w bloku wyróżnia się intensywnym kolorem, podkreślającym dojrzałość produktu. Ekonomiczny wyrób tłuszczowy jest perfekcyjnym dodatkiem potraw i doskonałą alternatywą dla najpopularniejszego na całym świecie sera.
Szefowie kuchni cenią analogowy ser gouda za wyważoną miękkość i elastyczność, ponieważ łatwo się go kroi. Dobrze sprawdza się zarówno w postaci plastrów, jak i podczas topienia. Jedwabista tekstura uwalnia harmonijne nuty delikatnej słodkości i wyrazistego orzecha.
Zaletą analogowego sera gouda w bloku jest uniwersalność – skutecznie urozmaica kanapki, ale też sałatki, pizzę, burgery, zapiekanki i dania z makaronów. Dzięki łatwej topliwości alternatywny ser gouda pomaga kucharzom uzyskać kremową konsystencję potraw.
Można nim również wzbogacić posiłki z przypieczoną, chrupiącą warstwą. Analog typ gouda blok ok 6kg. to korzystny wybór, który zapewnia oszczędność przy zachowaniu doskonałego smaku dań.
Analog w wiórkach
SKŁAD:
woda, tłuszcz palmowo-serwatkowy, skrobia, błonnik owsiany, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sole emulgujące (E331, E452, E340), substancja konserwująca (E202, E211),
Analog w wiórkach
Produkty seropodobne
SKŁAD
woda, tłuszcz palmowo-serwatkowy, skrobia, błonnik owsiany, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sole emulgujące (E331, E452, E340), substancja konserwująca (E202, E211),
Wiórki Analog typ Gouda – ekonomiczny zamiennik tradycyjnego sera
Ser analogowy typu Gouda w wiórkach to produkt wytwarzany na bazie tłuszczu palmowego. Charakteryzuje go nieco kremowy, lekko słodkawy smak i intensywnie żółte zabarwienie. Wiórki o średnicy 3 mm konfekcjonowane są w opakowaniach po 3 kg.
Wiórki Analog typ Gouda to ciekawa propozycja dla osób poszukujących tańszej alternatywy dla produktów w typie holenderskim na bazie tłuszczu mlecznego. Powszechnie wykorzystywany jest w restauracjach, hotelach oraz cateringu – zwłaszcza do przygotowywania dań typu fast-food.
Branża HoReCa docenia nie tylko jego atrakcyjną cenę, lecz także wyjątkowe walory smakowe, które niczym nie ustępują tradycyjnym serom.
Kremowe wiórki z wyczuwalną orzechową nutą to podstawowy składnik popularnych dań, takich jak pizza, lasagne czy zapiekanki. Równomiernie się topi, tworząc pyszną, chrupiącą skorupkę. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do burgerów, sałatek oraz makaronów.
Nazwa | Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Ilość na palecie | Termin przydatności do spożycia |
---|---|---|---|---|
Analog typ Gouda | ok. 6 kg., baton | ok. 6 kg., | ok. 600 kg., | 90 dni |
Analog typ Mozzarella | ok. 6 kg., baton | ok. 6 kg., | ok. 600 kg., | 90 dni |
Analog typ Cheddar | ok. 6 kg., baton | ok. 6 kg., | ok. 600 kg., | 90 dni |
Analog typ Niebarwiony | ok. 6 kg., baton | ok. 6 kg., | ok. 600 kg., | 90 dni |